prosty deser i napój na upalne dni. Pamiętam moją nieopisaną Rozkosz, kiedy my, wyczerpani przez bezwzględne słońce podróżnicy, pani domu nagle przyniosła bezpretensjonalne miski z bardzo delikatną zawartością. Okazało się, że to tylko galaretka z lodami. Ale efekt tej przyjemności był niezwykły. Subtelny kwaśny smak chłodnej galaretki owocowej z gałką lodów waniliowych sprawił ogromną niezapomnianą przyjemność.
Okazuje się, że w książkach o marzeniach o galaretce piszą: "...jeśli we śnie ugotowałeś galaretkę, jest to ogromny dobrobyt. Jeśli wyszło ci zbyt gęsto, będziesz dobrze zaopatrzony przez bardzo długi czas, jeśli nie przez resztę życia. Galaretka okazała się zbyt płynna-oznacza to, że szybko zmarnujesz swoje dochody, ale nie z powodu skłonności do marnotrawstwa i motowania, ale z powodu kłopotów życiowych lub nieudanych inwestycji. Widząc, jak ktoś gotował galaretkę, możesz zostać awansowany. Otruć się lub poparzyć tym napojem-sen twierdzi, że słodkie życie nie przyniesie Ci korzyści... " Cóż, jak po tym nie biec i nie gotować gęstej galaretki, aby bogactwo wpadło do domu?.. A żeby było jeszcze bardziej niezawodnie (to ja dostatek, który muszę wpaść do domu) postanowiłem zrobić wspaniały obfity deser "markiz" - lody w galarecie.
Na początek gotujemy zwykłą galaretkę. Oczywiście poleciłbym do tego świeże jagody lub owoce. W naszej rodzinie uwielbiają czarne lub czerwone porzeczki,jeżyny, maliny. Ale miałem pod ręką tylko jedno jabłko, więc musiałem użyć syropu żurawinowego.
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny
5
%
1
g
tłuszcze
10
%
2
g
węglowodany
85
%
17
g
87
kcal
IG:
65
/
18
/
18
metoda gotowania
czas gotowania:
30 min
PT30M
więc:
1. Wlej syrop do 400 gramów wody, zagotuj. W razie potrzeby możesz dodać cukier lub kwas cytrynowy. Podstawą galaretki, jak się domyślacie, są zawsze gusta i preferencje Twojego domu.
2. Wymieszaj skrobię z 250 g zimnej wody.
3. Do wrzącej wody z syropem powolnym strumieniem, ciągle mieszając, wlać mieszaninę skrobi z wodą. Doprowadzić wszystko do wrzenia. Pamiętaj, aby ciągle mieszać.
4. Zdjąć z ognia. Dobrze ostudzić.
5. Przed podaniem wlej do misek, dodaj 50 g lodów, udekoruj według uznania listkami mięty i dodaj trochę świeżych jagód.
deser jest dobry, ponieważ gotową galaretkę można przechowywać w lodówce przez kilka dni, co oznacza, że zawsze pomoże Ci w przypadku nieoczekiwanych gości, aw razie potrzeby łatwo i pięknie zakończyć każdy posiłek. Życzę ci ogromnej przyjemności z tego prostego deseru.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy