kompot ze skórki
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
To przepis nie z produktów, ale z resztek, że tak powiem) obrane śliwki.
Krok 2:
Następnie obraliśmy jabłka, wskazane jest, aby wziąć słodkie jabłka, aby zabić kwas ze śliwek, ale jeśli śliwka jest słodka, jabłka mogą być bardziej kwaśne, wszystko zależy od smaku tych dwóch produktów.
Krok 3:
Zagotowali nieco ponad litr wody, ponieważ skórki będą gotowane przez ~30 minut. Najpierw zagotuj wodę, wrzuć skórki i podgrzej lekko-średnio i pozostaw na około 30 minut.
Krok 4:
To był taki czerwony kompot. Możesz chcieć dodać cukier, wanilię, goździki lub cynamon. Cynamon bardzo dobrze pasuje do takiego kompotu: D ale ogólnie według Twojego gustu i pragnienia)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Śliwka - 42 kcal/100g
- Śliwka świeżo mrożona - 52 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g