kompot ze skórki (skórki)

pyszny orzeźwiający napój, w sam raz na gorące letnie dni! Wpadłem na pomysł, aby zrobić ten kompot przypadkowo) kupiłem dzisiaj śliwkę i nie jem z nich skór, postanowiłem je wyczyścić, Cóż, myślę, że nie wrzucę skór do wody, zanurzę i zagotuję, spróbuję,co się stanie, zrobiłem to na szklance wody i nie spodziewałem się tak przyjemnego smaku :d chociaż nie dodałem cukru,okazało się,że jest bardzo kwaśny, podobał mi się, ale I postanowiłem dodać więcej skórek jabłkowych,biały nalew, jest słodki i pomyślałem, że zabije kwas, co się stało, a nawet bez cukru okazało się dość słodkim napojem, a więc w samym upale, bez cukru!!!
LinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 2 g
8 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    To przepis nie z produktów, ale z resztek, że tak powiem) obrane śliwki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie obraliśmy jabłka, wskazane jest, aby wziąć słodkie jabłka, aby zabić kwas ze śliwek, ale jeśli śliwka jest słodka, jabłka mogą być bardziej kwaśne, wszystko zależy od smaku tych dwóch produktów.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zagotowali nieco ponad litr wody, ponieważ skórki będą gotowane przez ~30 minut. Najpierw zagotuj wodę, wrzuć skórki i podgrzej lekko-średnio i pozostaw na około 30 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    To był taki czerwony kompot. Możesz chcieć dodać cukier, wanilię, goździki lub cynamon. Cynamon bardzo dobrze pasuje do takiego kompotu: D ale ogólnie według Twojego gustu i pragnienia)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Śliwka - 42   kcal/100g
  • Śliwka świeżo mrożona - 52   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy