skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Świeże warzywa zostały dobrze umyte, korzenie odcięte. Połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym
Krok 2:
Drobno posiekaj zieloną cebulę i włóż do salaterki
Krok 3:
Zielona cebula posolona i tłuczkiem, aby sok wyróżniał się z cebuli
Krok 4:
Posiekaj natkę pietruszki i dodaj do zielonej cebuli
Krok 5:
Posiekaj koperek i dodaj do zielonej cebuli i pietruszki
Krok 6:
Weź 1 rodzaj sałatki i pokrój ją niezbyt drobno i niezbyt grubo i dodaj do zielonej cebuli, koperku i pietruszki
Krok 7:
Bierzemy 2 rodzaj sałatki, a także kroimy ją niezbyt drobno i niezbyt grubo i dodajemy do zielonej cebuli, koperku, pietruszki i 1 rodzaju sałatki
Krok 8:
Bierzemy bazylię, drobno kroimy i dodajemy do salaterki do naszych zieleni. Bazylia nada potrawie niesamowity zapach
Krok 9:
Dodaj sól, śmietanę i majonez. Mieszać
Krok 10:
Smacznego
Krok 11:
Ten dressing można dodać do miski z dowolną zupą, szczególnie ten dressing będzie pasował do barszczu. A także dressing można posmarować kromką czarnego chleba. A im grubsza warstwa, tym smaczniejsza; -) smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g