skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Skład tylko olej zawartość tłuszczu nie niższa niż 82,5%
Krok 2:
Kroimy
Krok 3:
Topi się. Patelnia musi być koniecznie z grubym dnem i ścianami, aby utrzymać pożądaną temperaturę. W cienkim olej przegrzeje się i będzie ciemny lub może się spalić.
Krok 4:
Po ugotowaniu zmniejsz temperaturę i nie przeszkadzaj olejowi. Powinien ledwo się gotować, to znaczy marnieć na małym ogniu.
Krok 5:
Okresowo usuwamy piankę z góry. Można go używać przez 3 dni, wkładać do owsianki, wypieków itp.
Krok 6:
Olej jest gotowy, gdy jest przezroczysty i widoczny jest osad na dnie. Następnie filtruj. Jeśli olej stał się ziarnisty po schłodzeniu, masz & quot; płynne złoto & quot;. Niestety ziarnistość nie zawsze jest uzyskiwana, zależy to od oryginalnego produktu.
Krok 7:
Rozlewamy się po bankach
Krok 8:
Kiedy się ochładza, staje się tak
przepis można wykorzystać do wielu celów - można go smażyć, można po prostu posmarować chlebem
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g