Sałatka Palce Lizać
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze składniki. Filet z kurczaka gotować do miękkości, ryż również gotować.
Krok 2:
Pokrój szynkę w kostkę, włóż do salaterki.
Krok 3:
Filet z kurczaka kroimy również w kostkę i w salaterce.
Krok 4:
Pokrój świeży ogórek w kostkę i do salaterki.
Krok 5:
Tak samo jest z marynowanymi-kostką i salaterką.
Krok 6:
Paprykę pokroić w paski i włożyć do salaterki.
Krok 7:
Następnie dodaj ugotowany ryż do salaterki.
Krok 8:
Marynowane pieczarki są tam.
Krok 9:
Dopraw majonezem, dobrze wymieszaj. Sałatka jest gotowa do spożycia.
Krok 10:
Serwujemy, dekorujemy świeżymi ziołami-i wszyscy do stołu! Smacznego!
łatwa, szybka, smaczna i pożywna sałatka!
czas gotowania nie uwzględnia czasu gotowania filetów i ryżu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g