zupa z kurczaka i smażonego makaronu pajęczego
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Kurczaka ugotuj, wyjmij z patelni i ostudź.
Krok 2:
Odcedź bulion.
Krok 3:
Pokrój cebulę w kostkę, marchewkę w kostkę.
Krok 4:
Smażyć na oleju roślinnym do miękkości.
Krok 5:
Dodaj koncentrat pomidorowy, gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Krok 6:
Schłodzone mięso z kurczaka oddzielić od kości i pokroić.
Krok 7:
Pokrój ziemniaki w kostkę.
Krok 8:
Dodaj do gotującego się bulionu. Posolić.
Krok 9:
Wlej makaron pajęczyny na gorącą patelnię bez oleju.
Krok 10:
Smażyć na złoty kolor. Konieczne jest ciągłe mieszanie, ponieważ makaron jest smażony bardzo szybko.
Krok 11:
Dodaj smażoną marchewkę i cebulę do bulionu z prawie gotowymi ziemniakami.
Krok 12:
Gotuj przez 2 minuty.
Krok 13:
Dodaj kurczaka.
Krok 14:
Smażony makaron pajęczyny.
Krok 15:
I 2 ząbki czosnku. Gotuj przez 3 minuty. Wyłącz i pozwól zupie się zaparzyć.
Krok 16:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g