makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Zdejmij skórę z ud kurczaka i wytnij kość. Miąższ kroimy w drobną kostkę.
Krok 3:
Pokrój cebulę, marchewkę i paprykę w średnią kostkę.
Krok 4:
Na patelni rozgrzej 2 łyżki. l olej roślinny i smaż kurczaka przez 3-4 minuty, kawałki kurczaka powinny się rozjaśnić. Dodaj cebulę i marchewkę, smaż przez kilka minut.
Krok 5:
Pokrój grzyby na cienkie plasterki.
Krok 6:
Dodaj paprykę i grzyby na patelnię, wymieszaj i wlej sok pomidorowy. Gotuj na wolnym ogniu przez 20-25 minut.
Krok 7:
Drobno posiekaj zioła i czosnek, dodaj kurczaka i warzywa na patelnię, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem i zdejmij z ognia.
Krok 8:
Makaron (dowolnego rodzaju) gotujemy w dużej ilości osolonej wody do miękkości.
Krok 9:
Rozłóż porcję makaronu na talerzu, ułóż kurczaka w sosie na wierzchu i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal / 100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g