Ciasto Jest Magiczne

magiczne-delikatne, proste, pyszne! Magicznie szybko się gotuje i je! Magiczne ciasto jest tak nazwane, ponieważ jest magicznie proste w przygotowaniu, ma magiczny delikatny smak biszkoptu ze śmietaną. I, w zależności od twojej wyobraźni, możesz go po prostu i magicznie ozdobić. Udekorowałem go kawałkami czekolady i czekoladowymi figurkami, ale jeśli masz mało czasu, wystarczy posypać kawałkami czekolady. Wiśnie nadają się również jako dekoracja, doskonale komponują się z czekoladą. Więc przygotowanie ciasta jest magiczne.
Faith faithAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 7 g
tłuszcze 31 % 20 g
węglowodany 58 % 37 g
347 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij cukier z jajkami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj majonez i mleko skondensowane.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszaj, aż będzie gładka. Przygotowujemy formę, smarujemy ją olejem. Możesz upiec 2 ciasta osobno lub 1 ciasto, a następnie pokroić.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej ciasto do formy, włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piecz przez 25-30 minut. Gotowość herbatnika sprawdzamy wykałaczką lub suchym nożem. Przebij biszkopt pośrodku, jeśli biszkopt jest gotowy, koniec noża lub wykałaczki będzie czysty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W międzyczasie przygotuj krem. Ubij śmietanę, dodając cukier puder w kilku krokach. Gotowy krem wkładamy do lodówki, aby stał się grubszy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój gotowy i schłodzony biszkopt na dwa ciasta.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posmaruj śmietaną i posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Połóż drugie ciasto na wierzchu. I posmaruj całe ciasto śmietaną.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Z czekolady zeskrob kawałki czekolady nożem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posyp krawędzie ciasta kawałkami czekolady, włóż ciasto do lodówki, aby zaimpregnować i zestalić krem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przygotowanie dekoracji z czekolady. Rozpuść czekoladę w łaźni wodnej.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Przygotuj rysunek z wyprzedzeniem dla figurek czekoladowych i gęstego pliku. Możesz rysować na pergaminie. Umieść rysunek pod plikiem, napełnij strzykawkę lub torebkę rozpuszczoną czekoladą. I ostrożnie prześledź rysunek wzdłuż pliku.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Następnie przesuń rysunek i zakreśl dalej. Spróbuj wycisnąć grubsze linie, aby gotowe figurki były stabilne. Narysuj kilka kształtów więcej, ponieważ mogą się złamać.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Pod narysowanymi figurami zastępujemy płaską tacę lub deskę i wkładamy do lodówki do zestalenia.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Ciasto wyjmujemy z lodówki, boki ciasta posypujemy również kawałkami czekolady.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Udekoruj ciasto czekoladowymi figurkami. Ciasto jest gotowe, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy