przekąska ze śledziem Truskawkowym

pyszna przekąska z oryginalnym wzorem! Przystawka ze śledziem & quot; truskawki & quot; - to niesamowite danie. Jasne, kolorowe, przypominające gorącą porę roku-Lato. Ta łatwa przekąska może być przygotowana na każdą okazję. Swoim niezwykłym i kolorowym wyglądem ozdobi świąteczny stół i zachwyci zaproszonych gości smakiem. Podstawowe składniki można nieco zastąpić. Na przykład zamiast śledzia użyj czerwonej ryby lub czerwonego kawioru.
Julia7LifeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 8 g
tłuszcze 24 % 5 g
węglowodany 38 % 8 g
106 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Główne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na początek zetrzyj buraki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyciśnij z niego sok.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ugotowane ziemniaki rozgnieć widelcem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź trochę ziemniaków. Zróbmy z niego ciasto. Połóż kawałki śledzia na środku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przypnij krawędzie, nadając ziemniakowi kształt truskawki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokoloruj ziemniaki sokiem z buraków.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie udekoruj sezamem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zróbmy ogon koperku lub pietruszki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Oto taka przystawka ze śledzia & quot; truskawki & quot; powinna się udać!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Łuskane nasiona sezamu - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy