przekąska ze śledziem Truskawkowym
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Główne składniki
Krok 2:
Na początek zetrzyj buraki.
Krok 3:
Wyciśnij z niego sok.
Krok 4:
Ugotowane ziemniaki rozgnieć widelcem.
Krok 5:
Weź trochę ziemniaków. Zróbmy z niego ciasto. Połóż kawałki śledzia na środku.
Krok 6:
Przypnij krawędzie, nadając ziemniakowi kształt truskawki.
Krok 7:
Pokoloruj ziemniaki sokiem z buraków.
Krok 8:
Następnie udekoruj sezamem.
Krok 9:
Zróbmy ogon koperku lub pietruszki.
Krok 10:
Oto taka przystawka ze śledzia & quot; truskawki & quot; powinna się udać!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Łuskane nasiona sezamu - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g