gorąca czekolada na czekoladzie z mlekiem
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
rozcieńczyć skrobię w mleku, rozbić czekoladę na kawałki, wlać pozostałe mleko do rondla, dodać czekoladę, podpalić i podgrzewać, aż czekolada się rozpuści.
doprowadzić prawie do wrzenia, dodać rozpuszczoną skrobię do mleka, wymieszać. Wlać do szklanki, pić, gdy czekolada jest gorąca
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g