Ciepła bezmięsna sałatka z brukselki

pyszna, obfita sałatka do twojego bezmięsnego menu! Taka sałatka może być podawana jako danie główne lub podawana z jakimś dodatkiem.
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 4 g
tłuszcze 35 % 6 g
węglowodany 41 % 7 g
86 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Grubo posiekaj grzyby.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotuj brukselkę do miękkości. Dodaj trochę soli i kilka plasterków cytryny do wody z kapusty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Piecz paprykę do miękkości i przypalenia w piekarniku lub na ogniu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Paprykę Schowaj w ciasnym opakowaniu i pozostaw na 2-10 minut, aby & quot; pociła się & quot;.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smaż grzyby na oleju, aż się zarumienią. Dodaj kapustę i smaż przez kolejne 2-3 minuty.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Paprykę obrać i pokroić w plasterki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj paprykę i sos sojowy na patelnię, wymieszaj i smaż przez 1-2 minuty.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posiekaj czosnek i zioła.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zdejmij patelnię z ognia, dodaj czosnek i zioła, wymieszaj, jeśli chcesz doprawić odrobiną soli. Przed podaniem w razie potrzeby sałatkę można skropić oliwą z oliwek i posypać sezamem. Smacznego!

Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Brukselka - 43   kcal/100g
  • Brukselka gotowana - 36   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g

Podobne przepisy