ciepła bezmięsna sałatka z brukselki
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Grubo posiekaj grzyby.
Krok 3:
Gotuj brukselkę do miękkości. Dodaj trochę soli i kilka plasterków cytryny do wody z kapusty.
Krok 4:
Piecz paprykę do miękkości i przypalenia w piekarniku lub na ogniu.
Krok 5:
Paprykę Schowaj w ciasnym opakowaniu i pozostaw na 2-10 minut, aby & quot; pociła się & quot;.
Krok 6:
Smaż grzyby na oleju, aż się zarumienią. Dodaj kapustę i smaż przez kolejne 2-3 minuty.
Krok 7:
Paprykę obrać i pokroić w plasterki.
Krok 8:
Dodaj paprykę i sos sojowy na patelnię, wymieszaj i smaż przez 1-2 minuty.
Krok 9:
Posiekaj czosnek i zioła.
Krok 10:
Zdejmij patelnię z ognia, dodaj czosnek i zioła, wymieszaj, jeśli chcesz doprawić odrobiną soli. Przed podaniem w razie potrzeby sałatkę można skropić oliwą z oliwek i posypać sezamem. Smacznego!
Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Brukselka - 43 kcal/100g
- Brukselka gotowana - 36 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g