solanka po gruzińsku
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie składników
Krok 2:
Posiekaj cebulę
Krok 3:
Umyj mięso (miąższ), zdejmij ścięgna, pokrój na małe kawałki
Krok 4:
Dodaj drobno posiekaną cebulę i podsmaż na oleju na rozgrzanej patelni.
Krok 5:
Smażone mięso przełożyć do niskiego rondla, dodać obrane i pokrojone w plastry pikle i ząbek czosnku
Krok 6:
Dodaj przecier pomidorowy, wlej wino gronowe i bulion mięsny
Krok 7:
Po przykryciu garnka pokrywką gotuj na wolnym ogniu przez 30-40 minut.
Krok 8:
Przed podaniem posyp mieszankę pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal / 100g