zupa pomidorowa z rybą i kukurydzą
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Marchewki, cebulę i czosnek pokroić w kostkę.
Krok 3:
W rondlu podgrzej 2 łyżki. l olej i smaż przygotowane warzywa przez 1-2 minuty. Dodaj pomidory do własnego soku. Jeśli pomidory są wystarczająco kwaśne, dodaj szczyptę cukru.
Krok 4:
Gdy mieszanina w garnku się zagotuje, dodaj ziemniaki i bulion (miałem tylko 0,5 l bulionu, więc całą resztę objętości napełniłem wodą). Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 5:
Pokrój filet z białej ryby na małe kawałki.
Krok 6:
Dodaj rybę i kukurydzę do garnka (dla słodyczy możesz dodać trochę marynaty z kukurydzy). Gotuj zupę, aż ryba będzie gotowa. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 7:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g