makrela w 3 minuty
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
skórki cebuli namoczyć na chwilę w wodzie. Następnie podpal i dodaj sól. Na litr wody potrzebujesz 5 łyżek soli (jeśli potrzebujesz więcej wody, to odpowiednio sól). Zagotuj soloną wodę cebulową, włóż makrelę i gotuj dokładnie 3 minuty! Następnie wrzuć rybę do durszlaka i możesz jeść.
ryba jest mała i zdążyła się całkowicie ugotować. Chociaż na początku byłem również zdezorientowany, że gotuję tylko 3 minuty. Jeśli ryba jest duża, można ją pokroić wzdłuż, aby dokładnie ugotować lub nakłuć nożem w kilku miejscach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Skórka cebuli - 0 kcal/100g