makrela w 3 minuty

pyszna ryba, która gotuje się natychmiast.
NATAL14KAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 3 g
tłuszcze 40 % 2 g
węglowodany 0 % 0 g
30 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

skórki cebuli namoczyć na chwilę w wodzie. Następnie podpal i dodaj sól. Na litr wody potrzebujesz 5 łyżek soli (jeśli potrzebujesz więcej wody, to odpowiednio sól). Zagotuj soloną wodę cebulową, włóż makrelę i gotuj dokładnie 3 minuty! Następnie wrzuć rybę do durszlaka i możesz jeść.

ryba jest mała i zdążyła się całkowicie ugotować. Chociaż na początku byłem również zdezorientowany, że gotuję tylko 3 minuty. Jeśli ryba jest duża, można ją pokroić wzdłuż, aby dokładnie ugotować lub nakłuć nożem w kilku miejscach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Skórka cebuli - 0   kcal/100g

Podobne przepisy