marynowane pieczarki z warzywami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Umyj pieczarki, a jeśli grzyby są duże, pokrój na 4 lub więcej części.
Krok 3:
Gotuj grzyby przez 5 minut.
Krok 4:
Przygotuj warzywa. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki, marchewkę w paski (zetrę na tarce do koreańskiej marchewki).
Krok 5:
Wlej wodę do rondla, dodaj sól, cukier i przyprawy. Wkładamy patelnię do ognia i doprowadzamy do wrzenia, mieszamy, aby sól i cukier się rozpuściły i usuwamy z ognia. Dodaj olej i ocet do marynaty. Koniecznie spróbuj marynaty i w razie potrzeby dodaj sól, cukier lub ocet.
Krok 6:
Dodaj warzywa i drobno posiekane warzywa.
Krok 7:
Dodaj grzyby. Wymieszaj i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przenieś warzywa do słoika i wyślij do lodówki na 6 godzin. Po 6 godzinach przekąska jest gotowa.
Krok 8:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g