herbata żurawinowa

Udekoruj śniadanie pyszną i zdrową herbatą!
VavitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 3 g
12 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

pokrój pomarańczę na małe kawałki i razem z żurawiną włóż do czajnika. Dodaj sok pomarańczowy, stewię  i laskę cynamonu. Zalej wszystko wrzącą wodą, odstaw na 15 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g
  • Ekstrakt ze stewii w tabletkach - 0   kcal/100g
  • Laska cynamonu - 261   kcal/100g

Podobne przepisy