śledzie w keczupie

proponuję ugotować naszego ulubionego śledzia w nowy sposób! Pyszna, delikatna ryba w pikantnym sosie.... Co może być lepszego na przystawkę do świątecznej kolacji z całą rodziną? Śledź w keczupie gotuje się przez 12 godzin, okazuje się prawdziwym przysmakiem! Włóż trochę wysiłku-a domownicy zaśpiewają Ci pochwały! Dla poszczących-dopuszczalne danie w dni rybne, dobry dodatek do ziemniaków i ryżu. Polecam!
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 9 g
tłuszcze 52 % 13 g
węglowodany 12 % 3 g
163 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 12 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Więc bierzemy jeden kg świeżo mrożonego śledzia. To cztery średniej wielkości rzeczy. Jeśli duży, to trzy. Patroszymy, usuwamy filety, odbarwiamy i myjemy; pokrój filety na małe kawałki. Włóż rybę do rondla. Obierz dużą cebulę i posiekaj półpierścienie. Wymieszaj ze śledziem. Sprzątamy w chłodnym miejscu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W międzyczasie przygotowujemy wypełnienie: 150 ml wody; cztery łyżki octu jabłkowego 6%; jedna łyżeczka cukru; dwie łyżki. l sól (bez zjeżdżalni; jeśli lubisz sól-weź ze zjeżdżalnią); 0,5 łyżeczki mieszanki czarnego i czerwonego mielonego pieprzu; trzy łyżki keczupu (biorę Heinz); 125 ml oleju roślinnego. Wymieszaj wszystkie składniki w misce lub rondlu, podpal i zagotuj podczas mieszania. Ochładzać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie napełnij rybę cebulą tym nadzieniem, przykryj pokrywką i pozostaw na stole na kilka godzin (w temperaturze pokojowej). Następnie wkładamy do lodówki na noc. Najlepiej przygotować tę przekąskę w pojemniku z pokrywką próżniową.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rano smakujemy pysznego, Delikatnego śledzia! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy