skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc bierzemy jeden kg świeżo mrożonego śledzia. To cztery średniej wielkości rzeczy. Jeśli duży, to trzy. Patroszymy, usuwamy filety, odbarwiamy i myjemy; pokrój filety na małe kawałki. Włóż rybę do rondla. Obierz dużą cebulę i posiekaj półpierścienie. Wymieszaj ze śledziem. Sprzątamy w chłodnym miejscu.
Krok 2:
W międzyczasie przygotowujemy wypełnienie: 150 ml wody; cztery łyżki octu jabłkowego 6%; jedna łyżeczka cukru; dwie łyżki. l sól (bez zjeżdżalni; jeśli lubisz sól-weź ze zjeżdżalnią); 0,5 łyżeczki mieszanki czarnego i czerwonego mielonego pieprzu; trzy łyżki keczupu (biorę Heinz); 125 ml oleju roślinnego. Wymieszaj wszystkie składniki w misce lub rondlu, podpal i zagotuj podczas mieszania. Ochładzać.
Krok 3:
Następnie napełnij rybę cebulą tym nadzieniem, przykryj pokrywką i pozostaw na stole na kilka godzin (w temperaturze pokojowej). Następnie wkładamy do lodówki na noc. Najlepiej przygotować tę przekąskę w pojemniku z pokrywką próżniową.
Krok 4:
Rano smakujemy pysznego, Delikatnego śledzia! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g