Sałatka ziemniaczana z Czarnego Lasu
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Kiełbasę kroimy w małe kostki.
Krok 3:
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, oblewamy zimną wodą, schładzamy,a następnie obieramy. Pokrój w cienkie plasterki i przełóż przez winegret. Jeśli nie masz winegret - po prostu pokrój w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Krok 4:
Pokrój ogórki w ten sam sposób.
Krok 5:
Wyciśnij kapustę i posiekaj, jeśli jest zbyt grubo posiekana. Posiekaj koperek. Wymieszaj ocet jabłkowy, solankę z kapusty i olej roślinny, dodaj cukier, czerwoną paprykę i sól i dobrze ubij.
Krok 6:
Połącz wszystkie składniki i polej dressingiem. Posyp świeżo zmieloną czarną papryką na wierzchu.
Krok 7:
Pozwól parzyć przez godzinę i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g