Sałatka z kiszonej kapusty z ziemniakami ogórkami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie sałatki z kiszonej kapusty będzie wymagało następujących składników.
Krok 2:
Gotuj jajka na twardo (10 minut po zagotowaniu wody).
Krok 3:
Ziemniaki w mundurach gotujemy do miękkości.
Krok 4:
Pokrój ogórek na małe kawałki.
Krok 5:
Drobno posiekaj schłodzone jajka.
Krok 6:
Ziemniaki kroimy w kostkę.
Krok 7:
Wymieszaj ziemniaki, jajka, ogórek, kiszoną kapustę, zielony groszek, sól i majonez. Zostaw trochę zielonego groszku do dekoracji sałatki.
Krok 8:
Gotową sałatkę wkładamy do salaterki, posypujemy zielonym groszkiem i dekorujemy gałązką pietruszki. Smacznego!
Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g