skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Produkty potrzebne do sałatki. Rozbieramy kapustę pekińską na liście, myjemy je i koperek. Obierz cebulę, umyj. Grzyby w puszkach i kukurydzę wrzucamy do durszlaka, aby usunąć nadmiar płynu. Schłodzić wstępnie ugotowane na twardo i obrane jajka. Na zdjęciu w szklance-3 łyżki. l solanka z pieczarek w puszkach.
Krok 2:

Pokrój cebulę w ćwiartki (jeśli jest gorzka, zalej ją wrzącą wodą, odstaw na chwilę, a następnie wyciśnij wodę , a gorycz zniknie). Jeśli pieczarki są całe lub zbyt duże, posiekaj je, jak pokazano na zdjęciu. Pokrój jajka na grubo, jak cebula.
Krok 3:

Kapustę kroimy w taki sam sposób jak cebulę.
Krok 4:

Posiekaj koperek. Nie zapomnij o 3 łyżkach. l. odłóż kukurydzę do dekoracji sałatki.
Krok 5:

Zrób sos: wymieszaj solankę grzybową( wzmocni smak grzybów w gotowej sałatce), śmietanę, musztardę, czarny pieprz i trochę soli (nie wkładaj wszystkiego na raz, nie zapominaj, że pieczarki były w marynacie lub solance).
Krok 6:

Wymieszaj wszystkie przygotowane składniki sałatki w misce. Dodaj dressing, spróbuj smaku , jeśli to konieczne-dodaj sól.
Krok 7:

Połóż gotową sałatkę na talerzu ze zjeżdżalnią. Udekoruj kukurydzą, koperkiem, ogórkiem. Lub według własnego uznania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Pieczarki w puszkach - 12 kcal/100g

