Herbata Zielona z jaśminem

piękny napój tonizujący o bogatym smaku! Chociaż nie bardzo lubię zieloną herbatę, lubię zieloną herbatę jaśminową. Wolę pić go w letni, gorący dzień na zimno.
AnyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
0 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 6 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki na półlitrowy czajnik

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Parzymy czajnik wrzącą wodą i osuszamy

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wkładamy zieloną herbatę i jaśmin do czajnika

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zalej wrzącą wodą

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nalegamy

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po 6 minutach Jasmine całkowicie się otworzyła

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Miłej herbaty!)

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Bardzo pachnące mewy)

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W razie potrzeby do gotowej herbaty można dodać trochę cukru lub miodu, ale w rzeczywistości taka potrzeba jest dość rzadka.

herbata jaśminowa rozpoczęła swoją historię w X-wiecznych Chinach. Jako podstawę takiej herbaty można użyć nie tylko zielonej herbaty, ale także białej.
dziś ten rodzaj herbaty jest najbardziej popularny w Chinach.
w każdym mieście można kupić gotową do przygotowania mieszankę liści herbaty i kwiatów jaśminu.
 w naszym kraju herbata jaśminowa jest również dość popularna ze względu na niezapomniany aromat i przyjemny smak.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Zielona herbata - 0   kcal/100g
  • Jasmine - 15   kcal/100g

Podobne przepisy