herbata ziołowa

pyszna herbata dla dorosłych i dzieci! Gotowanie jest szybkie i proste! Łatwość przygotowania Bardzo lubię pić herbatę ziołową. Możesz wybrać te rośliny, które naprawdę lubisz. Najbardziej lubię miętę w herbacie imbirowej. Istnieje wiele przepisów na herbatę ziołową. Powiem ci kilka z nich. Ważne jest, aby pamiętać, że wszystkie zioła mają określone właściwości i wybrać je odpowiednio do stanu organizmu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
1 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przepis pierwszy. Bierzemy herbatę i zioła, wkładamy je do czajnika. wlać wrzącą wodę i nalegać piętnaście minut. Dzięki tej metodzie przygotowania każda czarna lub zielona herbata straci wszystkie swoje właściwości, a ty po prostu będziesz cieszyć się przyjemnym w smaku napojem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przepis drugi. Osobno parzymy herbatę (czarną, zieloną, imbirową).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Również osobno nalegaj na wybrane zioła przez piętnaście minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie wymieszaj oba napoje w wymaganych proporcjach i wypij. Dzięki tej metodzie przygotowania wszystkie korzystne właściwości herbaty są zachowane, a także dodawane są do nich korzystne właściwości ziół.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przepis trzeci. Mieszankę ziół zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Przykryj ciepłą czapką i nalegaj na godzinę. Mieszamy powstały bulion ze świeżo parzoną herbatą do wyboru.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ponadto herbatę ziołową można parzyć oddzielnie od czarnej lub zielonej herbaty. Dzięki tej metodzie gotowania weź 1 łyżkę ziół na szklankę wody. Nalegaj na taką herbatę przez około pół godziny. Można go spożywać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Herbata - 0   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy