skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przepis pierwszy. Bierzemy herbatę i zioła, wkładamy je do czajnika. wlać wrzącą wodę i nalegać piętnaście minut. Dzięki tej metodzie przygotowania każda czarna lub zielona herbata straci wszystkie swoje właściwości, a ty po prostu będziesz cieszyć się przyjemnym w smaku napojem.
Krok 2:
Przepis drugi. Osobno parzymy herbatę (czarną, zieloną, imbirową).
Krok 3:
Również osobno nalegaj na wybrane zioła przez piętnaście minut.
Krok 4:
Następnie wymieszaj oba napoje w wymaganych proporcjach i wypij. Dzięki tej metodzie przygotowania wszystkie korzystne właściwości herbaty są zachowane, a także dodawane są do nich korzystne właściwości ziół.
Krok 5:
Przepis trzeci. Mieszankę ziół zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Przykryj ciepłą czapką i nalegaj na godzinę. Mieszamy powstały bulion ze świeżo parzoną herbatą do wyboru.
Krok 6:
Ponadto herbatę ziołową można parzyć oddzielnie od czarnej lub zielonej herbaty. Dzięki tej metodzie gotowania weź 1 łyżkę ziół na szklankę wody. Nalegaj na taką herbatę przez około pół godziny. Można go spożywać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Woda - 0 kcal/100g
- Herbata - 0 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g