herbata z liści malin

Świetne lekarstwo na przeziębienie i po prostu dobry gorący napój. Lubię herbatę z liści malin, mam nadzieję, że ci się spodoba.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
0 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Suszone liście malin. Wrzątek i zaparzacz)

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej trochę suszonych liści do zaparzacza. W ilości 1 łyżeczki na filiżankę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zalej liście wrzącą wodą. Odstaw na 10-15 minut. Aromatyczna herbata z suszonych liści malin jest gotowa))

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej do filiżanek) dodaj cukier do smaku) a kto lubi - możesz mieć plasterek cytryny)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smacznego!

niewielu z nas nie pije od czasu do czasu herbaty. To nasz codzienny napój, szczególnie zimą. Tym lepiej, ponieważ wszyscy wiemy, jak go zaparzyć, a Wyjaśnienie prawie nie zajmie czasu.

 herbata z liści malin różni się od zwykłej tylko tym, że zamiast zwykłego naparu, jej podstawą są suche liście malin, a nie sama herbata. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy