letni kompot gruszkowy jest pyszny i prosty

okazuje się, że gruszki nie są gorsze od jabłek jako baza kompotu! Kompot gruszkowy to jeden z moich ulubionych napojów, bardzo orzeźwiający.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 2 g
6 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

pokrój gruszki, pozbywając się rdzeni. Wkładamy owoce do rondla z wrzącą wodą. Dodaj tyle cukru, ile uznamy za konieczne, a także kwas cytrynowy. Gotowanie kompotu gruszkowego zajmie nam 15 minut. Bardzo szybko, prawda? Przy minimalnym wysiłku zapewniliśmy sobie słodki napój bezalkoholowy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy