boczniaki instant
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
zużycie produktów podano na słoik 1 litr gotowych grzybów.
boczniaki umyć, pokroić niezbyt drobno, gotować w wodzie przez 20 minut, dobrze przecedzić przez durszlak, ostudzić.
dodaj sól, cukier, ocet, lavrushkę , prysznic do miski z grzybami. ziarna pieprzu, goździki, cebula pokrojona w półpierścienie, doprawić wszystko. olej i dobrze wymieszaj.
włóż wszystko do słoika i wstaw do lodówki. Po dniu możesz jeść. Smacznego! Bardzo smaczne grzyby.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g