boczniaki instant

Jeśli w kieszeni jest bardzo mało czasu, ten przepis Ci pomoże! szybko i bardzo smacznie
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 3 g
tłuszcze 43 % 6 g
węglowodany 36 % 5 g
83 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 45 min

zużycie produktów podano na słoik 1 litr gotowych grzybów.
boczniaki umyć, pokroić niezbyt drobno, gotować w wodzie przez 20 minut, dobrze przecedzić przez durszlak, ostudzić. 
dodaj sól, cukier, ocet, lavrushkę , prysznic do miski z grzybami. ziarna pieprzu, goździki, cebula pokrojona w półpierścienie, doprawić wszystko. olej i dobrze wymieszaj.
włóż wszystko do słoika i wstaw do lodówki. Po dniu możesz jeść. Smacznego! Bardzo smaczne grzyby.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Boczniaki marynowane - 23   kcal/100g
  • Boczniaki świeże - 38   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy