dżem truskawkowy z cukrem

pyszny dżem truskawkowy dla miłośników słodyczy! Możesz jeść od razu! niesamowity smak i aromat! Truskawka!!! Dla mnie to wszystko jest w tym słowie)) latem jestem gotowa żyć w łóżku Truskawkowym, więc zawsze zbieram dużo dżemu truskawkowego na zimę, aby marzyć o lecie w długie zimowe wieczory)
DymitrAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 53 g
214 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

A oto mój ulubiony przepis na dżem truskawkowy: truskawki należy dokładnie umyć, oderwać ogony i przykryć cukrem. Zostawiamy truskawki na noc, a następnie siekamy blenderem lub maszynką do mięsa.
następnie gotuj truskawki przez około pół godziny-pozostaw na 4-5 godzin-ponownie gotuj - pozostaw na 5 godzin-i gotuj, aż zgęstnieje. Gotowy gorący dżem truskawkowy wkładamy do słoików, zwijamy, schładzamy i ... można się nim cieszyć!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy