okroshka z czerwoną rybą na kwasie
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
aby przygotować okroshki z rybą, musisz obrać i drobno posiekać wędzoną makrelę. Ugotuj ziemniaki i jajka.
ugotowane ziemniaki i jajka pokroić w drobną kostkę.
dodaj posiekane świeże ogórki, rzodkiewki (rzodkiewki), zieloną cebulę i zioła. Sól, pieprz do smaku.
dodaj kwas chlebowy.
dodaj śmietanę, majonez, musztardę do smaku. Okroshka z rybą jest gotowa.
podawaj porcjami z chlebem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Kwas - 25 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g