okroshka z czerwoną rybą na kwasie

letnia rozkosz dla najbardziej ukochanych!Przepis na specjalną okroshkę z rybą! Nietypowy przepis na okroshki miałem ostatnio szczęście spróbować na wyjeździe, niezwykły, ale smaczny.
kontatyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 50 % 5 g
64 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

aby przygotować okroshki z rybą, musisz obrać i drobno posiekać wędzoną makrelę. Ugotuj ziemniaki i jajka.

ugotowane ziemniaki i jajka pokroić w drobną kostkę.

dodaj posiekane świeże ogórki, rzodkiewki (rzodkiewki), zieloną cebulę i zioła. Sól, pieprz do smaku.

dodaj kwas chlebowy.

dodaj śmietanę, majonez, musztardę do smaku. Okroshka z rybą jest gotowa.

podawaj porcjami z chlebem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Kwas - 25   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy