kompot z agrestu z figami

orzeźwiający kompot z agrestu jest niezbędny zarówno zimą, jak i latem!). Świetny przepis na upalne dni
kontatyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 4 g
15 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

myjemy agrest, truskawki, figi. Cytrynę również myjemy i kroimy w plasterki. Doprowadź wodę do wrzenia, dodaj jagody i owoce. Następnie włóż cukier. Gotuj przez 4-5 minut, wyłącz, schłodź. Taki kompot z agrestu doskonale orzeźwia w upalny letni dzień.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Figi - 49   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Agrest - 43   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy