kompot z agrestu z figami
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
myjemy agrest, truskawki, figi. Cytrynę również myjemy i kroimy w plasterki. Doprowadź wodę do wrzenia, dodaj jagody i owoce. Następnie włóż cukier. Gotuj przez 4-5 minut, wyłącz, schłodź. Taki kompot z agrestu doskonale orzeźwia w upalny letni dzień.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Figi - 49 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Agrest - 43 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g