Nutella domowej roboty
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
jajka dokładnie zmielić cukrem, dodać mąkę, kakao, starte orzechy, dodać masło, wanilinę. Wszystko dobrze wymieszaj.
wlej mleko i ponownie wymieszaj.
umieść masę na małym i małym ogniu i gotuj, mieszając, aż zgęstnieje.
taka domowa Nutella nie różni się niczym od zakupionej pasty czekoladowej Nutella.
wlej mleko i ponownie wymieszaj.
umieść masę na małym i małym ogniu i gotuj, mieszając, aż zgęstnieje.
taka domowa Nutella nie różni się niczym od zakupionej pasty czekoladowej Nutella.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g