Tworzenie pysznego przysmaku jest proste dzięki przepisom na pastę czekoladową od 1000.menu. Wybierz odmiany na bazie śmietany, mleka, masła, kokosa lub masła orzechowego. Przygotuj niesamowite kremy, niesamowite ciasta i ciasta.& nbsp; dodaj orzechy włoskie, orzechy laskowe, wanilię i inne składniki .
Jeśli w przepisie stosuje się proszek kakaowy, należy odpowiedzialnie podejść do jego wyboru. Ponieważ jego jakość może wpłynąć na smak całego dania. Rozpuszczalny proszek kakaowy ma gorsze właściwości niż naturalny, który należy ugotować. Zawartość tłuszczu w proszku powinna wynosić co najmniej 15%, po tym na palcach pozostają tłuste ślady. Powinien być jednolity pod względem koloru i struktury.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach na pastę czekoladową:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
kakao w proszku | 374 | 24.2 | 17.5 | 32 |
mleko | 68 | 3.2 | 3.6 | 4.8 |
mąka | 325 | 12 | 1 | 67 |
prosty przepis:
1.& nbsp;drobno posiekaj lub zetrzyj orzechy włoskie .
2.& nbsp; wymieszaj kakao z cukrem.
3.& nbsp;dodaj mąkę.
4.& nbsp;wprowadzić mieszaninę do mleka. Dokładnie wymieszaj.
5.& nbsp;wprowadzić śmietanę.
6.& nbsp;zmniejszyć ciepło do minimum .
7.& nbsp;doprowadzić mieszankę czekoladową do wrzenia .
8.& nbsp;moczyć przez około kwadrans, aż zgęstnieje .
9.& nbsp;cały czas mieszaj.
10.& nbsp;dodaj orzechy i wymieszaj.
11.& nbsp;niech ostygnie .
pięć najszybszych przepisów na pastę czekoladową:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
Nutella domowa | 15 min | 320 | +101 |
gęsta pasta czekoladowa | 20 min | 386 | +91 |
pyszna pasta czekoladowa | 25 min | 311 | +49 |
pasta czekoladowa Nutella domowej roboty | 30 min | 304 | +569 |
Pasta czekoladowo-orzechowa lub Nutella w stylu domowym | 35 min | 432 | +222 |
przydatne wskazówki:
• makaron może być świetnym kremem do ciast. Można go również polać owocami (truskawkami, bananami itp.) lub posmarować białym chlebem.
• & nbsp;im więcej mleka zostanie dodane,tym mniej gęsta będzie pasta.
• aby dodać aromatu i dodatkowego smaku, do pasty podczas gotowania można dodać wanilię, cynamon. Po zakończeniu gotowania – rodzynki, suszone śliwki i inne suszone owoce.
• orzechy włoskie można łatwo zastąpić orzechami nerkowca i orzechami laskowymi.