skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zacznijmy od patelni - niech się rozgrzeje na małym ogniu, a my będziemy kontynuować. Jeśli kupiłeś orzeszki ziemne w pudełkach, uwolnij je, to znaczy zasiej je jak nasiona.
Krok 2:
Następnie, aby pasta nie miała obcych zapachów, posortuj orzeszki ziemne. I wskazane jest, aby pozbyć się śmieci.
Krok 3:
Czy patelnia jest już dobrze podgrzana? Przez dobrze mam na myśli stan, w którym z patelni wydobywa się lekki dym. Więc wkładamy tutaj orzechy. Smażyć na dużym ogniu, stale obracać szpatułką. Nie pozwól, aby orzeszki ziemne się przypaliły!
Krok 4:
Oczywiste jest, że łuska pozostaje na schłodzonych orzechach. Musimy się go pozbyć, bo pasta się zepsuje. Trzem je między dłońmi i opróżniamy wszystkie dodatkowe.
Krok 5:
I natychmiast wyślij do blendera, kredą do stanu średniej wielkości okruchów.
Krok 6:
Do jakiego stopnia w ogóle szlifować? To zależy od konsystencji, jaką chcesz uzyskać pastę. Na tym etapie dodałem sól i cukier. Włączmy i zmielimy orzechy.
Krok 7:
Następnie włożyłem miód. I przewijałem ponownie, aż wszystko się wymieszało.
Krok 8:
I-ostatni składnik, olej roślinny. Dodaj kroplę i nie wyłączaj blendera. I tak dalej – dopóki nie zrozumiesz, że masz odpowiednią konsystencję.
Krok 9:
I może być delikatna, jak na zdjęciu z góry, lub taka jak na tym – w słoiku jednak nie wytrzymuje długo, ponieważ nie można jej nie zjeść od razu! Nie zapomnij udekorować czymś przed podaniem, natarłam czekoladę.
i więcej porad
orzechy smażymy w jednej warstwie - więc lepiej się usmażą.
orzeszki ziemne można również przygotować w piekarniku-niech się zrumienią.
możesz wybrać jedną rzecz-cukier lub miód, melasę lub syrop.
regulacja ilości oleju jest prosta-jeśli chcesz grubszą pastę, włóż mniej oleju i odwrotnie. Tylko nie wylewaj go od razu!
można zrobić solony makaron. Następnie zamiast cukru wkładamy przyprawy i regulujemy stężenie oleju.
ogólnie rzecz biorąc, wiele składników łączy się z orzeszkami ziemnymi w makaronie. Na przykład czekolada lub inny rodzaj orzechów itp.
jeśli podążasz za figurą, zmniejsz ilość słodyczy lub masła.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g