Sałatka z zielonej rzodkiewki z mieszanką marchewki i papryki

schudnij - ta myśl sprawia, że sałatka jest niezwykle atrakcyjna! Naprawdę ta sałatka może pomóc zrzucić kilka kilogramów. A proste produkty są nam dobrze znane, niedrogie i nie drogie. Przepis jest prosty i naprawdę potrzebny!
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 43 % 6 g
węglowodany 43 % 6 g
87 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ten przepis, w którym powiem Ci, jak zrobić sałatkę z zielonej rzodkiewki i marchewki, spodoba się obserwowaniu sylwetki i liczeniu kalorii. Będziemy potrzebować następujących produktów: zielona rzodkiewka (Margelan), świeża marchewka, mieszanka mielonej papryki, sól i olej roślinny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rzodkiewki i marchewki myjemy i myjemy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pocieramy marchewki na średniej lub grubej tarce i przenosimy je do dowolnego głębokiego pojemnika, aby później wygodnie było przeszkadzać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz pocieramy rzodkiewkę na tej samej tarce. Tak, nawiasem mówiąc, lepiej umyć tarkę po marchewce, aby resztki marchewki nie zepsuły koloru rzodkiewki. Rzodkiewki przenosimy do innego pojemnika.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W rezultacie otrzymujemy dwa pojemniki-jeden z marchewką, drugi z rzodkiewką. Do każdego dodaj mieszankę papryki, soli i oleju roślinnego do smaku: dodaj 1 łyżeczkę do Marchewki (jest jej mniej) i 2 łyżeczki do rzodkiewki. Osobno wymieszaj marchewki i rzodkiewki z przyprawami i olejem. Uwaga-indywidualnie!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz bierzemy duży płaski talerz i kładziemy marchewki na środku, a rzodkiewki na krawędziach. I posyp gotową sałatkę trzema łyżeczkami oleju roślinnego. To wszystko, sałatka jest gotowa! Smacznego!

każdy, kto chce zmniejszyć kilokalorie tej sałatki, może zmniejszyć ilość oleju roślinnego. Osobiście pociągnęło mnie użycie mieszanki papryki w tym daniu. A używanie oleju roślinnego zamiast majonezu jest również przydatne. Z dwóch słów "smaczne" i "zdrowe" - nadal stawiałbym" przydatne " na pierwszym miejscu, ale smak też mi się podobał. Ta sałatka jest bardzo witaminowa, jej stosowanie będzie miało korzystny wpływ na twoje zdrowie i pozytywnie wpłynie na wygląd i sylwetkę. Można go jeść w dni postu, podczas diety i na czczo. Zwykle gotuję go po wakacjach, podczas których stół pęka od jedzenia i chcę spróbować absolutnie wszystkiego! I dopiero następnego dnia zdajesz sobie sprawę, że ciężar w żołądku nie jest wytworem twojej wyobraźni, ale pozdrowienia z wczorajszej wspaniałej uczty. Myślę, że ta sytuacja jest znana nie tylko mnie. W takich chwilach zbawieniem jest dla mnie taka sałatka z zielonej rzodkiewki i marchewki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 35   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy