bułka z masłem i kruchym ciasteczkiem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
orzechy włoskie należy obrać i posiekać. Wielkość okruchów orzechów zależy od Twoich preferencji: większy - mniejszy –zależy od ciebie. Ciasteczka są również podatne na siekanie, robię to za pomocą maszynki do mięsa. Następnie ubij 1 jajko i 1 szklankę cukru, dodaj stopione 200 gramów margaryny (lub masła). Tutaj wlej łyżkę kakao. Wymieszaj wszystkie składniki i dobrze ugniataj . Przenieś powstałą masę do plastikowej torby , uformuj z niej "kiełbasę" i wstaw do lodówki , aby zamarzła. Po kilku godzinach jesteś gotowy na najsmaczniejsze jedzenie, na herbatę, kawę lub po prostu na dobry nastrój. Chciałem dodać, że w zależności od preferencji smakowych możesz zmienić rodzaj orzecha i ilość proszku kakaowego.
smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g