sos na śmietanie z sokiem z cytryny koperkiem musztardowym
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. W misce rozprowadzamy śmietanę, dodajemy do niej musztardę, ubijamy masę trzepaczką.
2. Wlej sok z cytryny do sosu, wymieszaj.
3. Dodaj sól do smaku.
4. Koperek umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, drobno posiekać nożem.
5. Dodaj posiekany koperek do sosu, wymieszaj, Wyślij do lodówki na 30 minut.
podajemy na stół w pięknym sosie dekorując według własnych upodobań :)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g