skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Więc zaczynamy od rozcieńczenia suchych drożdży w podgrzanym mleku
Krok 3:
Z wymieszanym cukrem piaskowym.
Krok 4:
Teraz przesiej mąkę przez sito do pojemnika,
Krok 5:
Wlej do niego drożdże rozpuszczone w mleku.
Krok 6:
Pozostaw naszą masę do fermentacji przez 15-20 minut.
Krok 7:
Następnie dodaj jajko
Krok 8:
Olej roślinny
Krok 9:
Jeśli pozostała mąka, wymieszaj ją i Posol
Krok 10:
Wymieszaj i ugniataj w elastyczne, jednorodne ciasto, które nie przykleja się do rąk. Zwykle zajmuje to około 10 minut, nie oszczędzaj na to czasu i wysiłku. Od tego zależy jakość Twoich wypieków.
Krok 11:
Po tym, jak ciasto zostanie odpowiednio ugniatane, uderzymy je o stół, stanie się bardziej miękkie, wydostanie się z niego nadmiar powietrza.
Krok 12:
Teraz tworzymy gładką kulkę z ciasta i zostawiamy ją dosłownie na kilka minut. raz po tym możesz użyć ciasta zgodnie z jego przeznaczeniem.
Krok 13:
Możesz upiec ciasta, ciasta i cokolwiek chcesz.
Krok 14:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g