skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki. Zamiast kapusty pekińskiej możesz użyć zwykłej białej kapusty, siekając ją i pocierając lekko rękami. Zamiast zwykłych pomidorów można użyć pomidorów cherry, koperek można zastąpić ulubionym ziołem (pietruszką, zieloną cebulą itp.)
Krok 2:
Pokrój kapustę pekińską jak sałatkę. Pokrój pomidory w drobną kostkę. Posiekaj koperek nożem, przełóż czosnek przez prasę lub zetrzyj na drobnej tarce. Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 3:
Umieść wszystkie składniki w salaterce, zostaw trochę koperku i sera do dekoracji, dopraw solą, dopraw majonezem i wymieszaj. Sałatkę wkładamy do salaterki i dekorujemy na wierzchu koperkiem i tartym serem, natychmiast podajemy do stołu. Pomimo tego, że ta sałatka jest gotowana przez 10 minut, okazuje się bardzo smaczna i zajmie należne jej miejsce na świątecznym stole.
Krok 4:
Sałatka z kapustą pekińską, pomidorami i serem jest gotowa! Możesz podać go natychmiast do stołu. Smacznego!
Uwielbiam lato za obfitość pysznych i zdrowych warzyw. z których można przygotować różne potrawy. Uwielbiam lekkie zupy warzywne, warzywa pieczone w piekarniku, ale także oczywiście sałatki. Sałatki warzywne są lekkie i zdrowe, można je doprawić majonezem, kwaśną śmietaną, dowolnym olejem roślinnym. ale ich główną zaletą jest to, że zwykle są przygotowywane bardzo szybko. Często gotuję sałatki warzywne z kurczakiem i szynką, ale dziś postanowiłem zrobić sałatkę z kapustą pekińską, pomidorami i serem. Wszystkie składniki są proste i niedrogie, czas przygotowania tej sałatki jest znikomy - 10 minut. Sałatka z tych składników może ozdobić każdy świąteczny stół, a także zająć centralne miejsce na domowym stole w jadalni. Naprawdę mam nadzieję, że spodoba ci się ten łatwy i prosty przepis i często będziesz gotować tę nieskomplikowaną i pyszną sałatkę. Powodzenia wszystkim i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal / 100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g