masło czosnkowe z pietruszką i pieprzem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
musisz wcześniej wyjąć olej z lodówki i pozwolić mu przyjąć temperaturę pokojową. Masło powinno stać się miękkie.
następnie przez prasę czosnkową zmiażdż czosnek.
posiekaj drobno natkę pietruszki.
wymieszaj wszystkie składniki i uzyskaj olej czosnkowy, który możesz posolić do smaku i dodać pieprz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g