masło czosnkowe z pietruszką i pieprzem

Niesamowity pachnący olej z pewnością przyda się każdej gospodyni domowej! Bardzo prosty przepis. Taki olej czosnkowy stanie się niezbędny w kuchni, zwłaszcza jeśli grillujemy. Jest również bardzo smaczny ze świeżym chlebem. Możesz upiec chleb posmarowany takim olejem w piekarniku. Okazuje się bardzo smaczna i oryginalna przekąska. Idealny na pikniki i grille !!!
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 1 % 1 g
tłuszcze 96 % 79 g
węglowodany 2 % 2 g
709 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

musisz wcześniej wyjąć olej z lodówki i pozwolić mu przyjąć temperaturę pokojową. Masło powinno stać się miękkie.

następnie przez prasę czosnkową zmiażdż czosnek.

posiekaj drobno natkę pietruszki.

wymieszaj wszystkie składniki i uzyskaj olej czosnkowy, który możesz posolić do smaku i dodać pieprz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy