skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Posiekaj pianki
Krok 3:
Krojenie owoców
Krok 4:
Ubij śmietanę z cukrem
Krok 5:
Rozłóż pierwszą warstwę pianki
Krok 6:
Krem
Krok 7:
Banany
Krok 8:
Krem
Krok 9:
Kiwi, krem
Krok 10:
Zefir, krem
Krok 11:
Pomarańcze
Krok 12:
Krem itp.
Krok 13:
Udekoruj wierzch ciasta owocami
Krok 14:
Trochę posypki do ciasta, żeby było przyjemniej)
Krok 15:
A teraz moje szczęście jest gotowe go skosztować!)
więc bierzemy szerokie płaskie naczynie i kładziemy na nim warstwę pianek, aby było jak najmniej prześwitów. W tym celu pianki najlepiej pokroić w kółka. Na dole kładziemy największe, a małe zostawiamy na górę. Teraz ubij ciężką śmietanę z cukrem na gęstą i bujną pianę i posmaruj warstwę pianki. Następnie włóż Banana pokrojonego w koła. Ponownie posmaruj warstwę śmietaną. Rozłóż koła kiwi, a następnie ponownie śmietanę. Następnie-warstwa pianki ze śmietaną i warstwa pomarańczy bez skórki. Sami kształtujemy wysokość naszego ciasta i dekorujemy jego wierzch tak, jak lubimy: albo kiwi, albo pomarańcze, albo banany, albo wszyscy razem. Jedzenie okazuje się dość kaloryczne, więc staramy się jeść je w małych porcjach. Jednak w święta możesz się trochę rozpieszczać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Marshmallow - 304 kcal/100g
- Pianki w czekoladzie - 396 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g