gruziński sos z kolendrą i przyprawami z koncentratu pomidorowego
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz cebulę, drobno posiekaj.
2. Umyj kolendrę, osusz, posiekaj nożem.
3. W moździerzu zetrzyj groszek czarnego pieprzu kolendrą i solą.
4. Połącz cebulę i kolendrę, dodaj koncentrat pomidorowy, wlej przegotowaną wodę o temperaturze pokojowej, dodaj starte przyprawy.
5. Dokładnie wymieszaj sos i dodaj ocet(jeśli zamierzasz użyć sosu od razu, możesz pominąć ocet).
wszystko, możesz spróbować!
sos doskonale uzupełni szaszłyki i inne dania mięsne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g