forszmak z jajkami jabłko cebula bochenek i masło
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
jajka gotujemy na twardo, obieramy i przepuszczamy przez maszynę do mięsa.
filety śledziowe są również przepuszczane przez maszynę do mięsa.
umyj Jabłko, pokrój na kawałki, usuwając skrzynkę nasienną. Przechodzimy przez maszynę do mięsa. Obierz i posiekaj cebulę za pomocą maszynki do mięsa.
zwilż kawałek bochenka wodą (zimną), dobrze wyciśnij ,posiekaj (za pomocą maszynki do mięsa lub blendera).
wymieszaj wszystkie składniki w jednym pojemniku, dodaj zmiękczone masło, sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj i przenieś do ulubionej salaterki.
Udekoruj forshmak świeżymi ziołami i podawaj.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g