skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj warzywa na sałatkę, usuń górne liście i pokrój główkę kapusty.
Krok 2:

Posiekaj kapustę w małe paski.
Krok 3:

Rozłóż kapustę w wygodnym pojemniku, Posol ją do smaku i dobrze ugniataj, aby uwolnić sok i zmiękczyć.
Krok 4:

Zetrzyj połowę marchewki na grubej tarce.
Krok 5:

Drobno posiekaj koperek.
Krok 6:

Odsącz nadmiar soku z kapusty.
Krok 7:

Dodaj cukier, marchewkę i sok z cytryny do kapusty.
Krok 8:

Dokładnie wymieszaj kapustę i składniki. Odstawiamy na chwilę i spuszczamy powstały nadmiar soku.
Krok 9:

Dodaj koperek i czarny pieprz do smaku.
Krok 10:

Nasza prosta i pyszna sałatka z białej kapusty jest gotowa! Smacznego dla wszystkich! Jak zrobić pyszną sałatkę z kapusty, uważnie przyglądamy się mojemu przepisowi wideo krok po kroku tutaj: https://youtu.be/Bi8eRYOE0RE Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie sałatki razem w domu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g


