pomidory nadziewane twarogiem śmietaną i serem

ta przekąska nie zepsuje sylwetki ani nie doda dodatkowej wagi! Udany przepis na przygotowanie dania z nadziewanych delikatnym twarogiem, pachnącymi ziołami z ulubionym serem i pikantnym czosnkiem pomidorów na świątecznym stole, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 6 g
tłuszcze 40 % 6 g
węglowodany 20 % 3 g
88 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszną przekąskę z nadziewanych pomidorów na świąteczny stół, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój osiem pomidorów na dwie części i po nacięciu na skrzydłach usuń rdzenie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wcieramy trzydzieści gramów twardego sera na drobnej tarce do miski z twarogiem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj trzy ząbki czosnku przepuszczone przez prasę do miski z twarogiem i serem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż koperek i pietruszkę do miski do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj sól i mieszankę czarnej i czerwonej papryki do miski do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zmiel wszystkie składniki w misce mikserem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż dwie łyżki kwaśnej śmietany i jedną łyżkę majonezu do wspólnej miski.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zmiel wszystkie składniki w misce mikserem, aż będą gładkie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Otrzymujemy gęstą masę twarogową przypominającą pastę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż wymaganą ilość gotowanej masy twarogowej w każdej połowie pomidorów.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Udekoruj przekąskę na wierzchu ziołami według własnych upodobań z pragnieniem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Na talerzu układamy przygotowaną przekąskę z pomidorów nadziewanych masą twarogową, którą następnie wkładamy do lodówki i podajemy na świąteczny stół na zimno.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

faszerowane pomidory na świątecznym stole. Cóż, bardzo prosty przepis na przekąskę z twarogiem i serem! Piękne, smaczne – zdrowe-pomidory nadziewane delikatnym twarogiem, pachnącymi ziołami, serem i pikantnym czosnkiem! Latem można przygotować oszałamiająco lekkie, dietetyczne i zdrowe posiłki o niskiej zawartości kalorii. Są to pomidory nadziewane kremowym twarogiem, pachnącymi ziołami, ulubionym serem i pikantnym czosnkiem. Taka przekąska z soczystych pomidorów na obiad nie psuje Twojej sylwetki i nie dodaje nadwagi. Masz dość myślenia o tym, co szybko ugotować na świątecznym stole, na lunch lub kolację? Nadziewaj pomidory kurczakiem, serem, mięsem mielonym, łososiem, grzybami lub gotowaną masą twarogową. Takie piękne i pyszne przekąski bez wątpienia znikną ze stołu jako pierwsze! Gotuj zdrowe pomidory, aby naładować je witaminową energią! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser"Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy