skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną przekąskę z nadziewanych pomidorów na świąteczny stół, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Pokrój osiem pomidorów na dwie części i po nacięciu na skrzydłach usuń rdzenie.
Krok 3:
Wcieramy trzydzieści gramów twardego sera na drobnej tarce do miski z twarogiem.
Krok 4:
Dodaj trzy ząbki czosnku przepuszczone przez prasę do miski z twarogiem i serem.
Krok 5:
Włóż koperek i pietruszkę do miski do smaku.
Krok 6:
Dodaj sól i mieszankę czarnej i czerwonej papryki do miski do smaku.
Krok 7:
Zmiel wszystkie składniki w misce mikserem.
Krok 8:
Włóż dwie łyżki kwaśnej śmietany i jedną łyżkę majonezu do wspólnej miski.
Krok 9:
Zmiel wszystkie składniki w misce mikserem, aż będą gładkie.
Krok 10:
Otrzymujemy gęstą masę twarogową przypominającą pastę.
Krok 11:
Rozłóż wymaganą ilość gotowanej masy twarogowej w każdej połowie pomidorów.
Krok 12:
Udekoruj przekąskę na wierzchu ziołami według własnych upodobań z pragnieniem.
Krok 13:
Na talerzu układamy przygotowaną przekąskę z pomidorów nadziewanych masą twarogową, którą następnie wkładamy do lodówki i podajemy na świąteczny stół na zimno.
Krok 14:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
faszerowane pomidory na świątecznym stole. Cóż, bardzo prosty przepis na przekąskę z twarogiem i serem! Piękne, smaczne – zdrowe-pomidory nadziewane delikatnym twarogiem, pachnącymi ziołami, serem i pikantnym czosnkiem! Latem można przygotować oszałamiająco lekkie, dietetyczne i zdrowe posiłki o niskiej zawartości kalorii. Są to pomidory nadziewane kremowym twarogiem, pachnącymi ziołami, ulubionym serem i pikantnym czosnkiem. Taka przekąska z soczystych pomidorów na obiad nie psuje Twojej sylwetki i nie dodaje nadwagi. Masz dość myślenia o tym, co szybko ugotować na świątecznym stole, na lunch lub kolację? Nadziewaj pomidory kurczakiem, serem, mięsem mielonym, łososiem, grzybami lub gotowaną masą twarogową. Takie piękne i pyszne przekąski bez wątpienia znikną ze stołu jako pierwsze! Gotuj zdrowe pomidory, aby naładować je witaminową energią! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser"Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g