przekąska pomidorowa z nadzieniem serowo-czosnkowym

urocza, urocza przekąska na świąteczną ucztę! Takie pomidory będą wyglądać bardzo korzystnie na stole I spodoba się każdemu bez wyjątku. Będą służyć jako doskonała przekąska do napojów alkoholowych, a także będą idealne do innych potraw, które przygotujesz z okazji uroczystości.
nataliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 6 g
tłuszcze 62 % 16 g
węglowodany 15 % 4 g
189 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Teraz powiem Ci, jak zrobić zimną przekąskę z pomidorów i sera. Ten przepis kulinarny jest niemożliwie prosty i należy do opcji budżetowej. Przygotowujemy produkty, których potrzebujemy. Wybierz pomidory o tym samym rozmiarze i kształcie, świeże, soczyste i elastyczne. Jako zieleń mam koperek, ale możesz wziąć pietruszkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Więc zaczynamy przygotowywać to danie, biorąc twardy lub półtwardy ser i pocierając go drobną tarką. Czasami biorę ser z papryką-charakteryzuje się małymi czerwonymi plamami i idealnie nadaje się do takiego dania.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz bierzemy czosnek, obieramy go i drobno siekamy lub wciskamy przez czosnek, można go również po prostu zetrzeć na tarce z drobnymi podziałkami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie przygotowany czosnek i ser przenosimy do małej głębokiej miski. Następnie dodaj potrzebną ilość majonezu do powstałej masy i ponownie dobrze wymieszaj. Weź tłuszcz majonez - 50 lub 67%.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz bierzemy pomidory, dobrze je myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy w kółka ostrym nożem o grubości około 5-8 milimetrów. Układamy koła na dużym płaskim naczyniu w jednej warstwie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ostrożnie i równomiernie nałóż naszą masę czosnkowo-serową na koła. Możesz to zrobić widelcem lub łyżką zanurzoną w wodzie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Udekoruj przekąskę gałązką koperku lub pietruszki lub możesz wstępnie posiekać warzywa i posypać je pomidorami na wierzchu. Dajemy potrawie trochę czasu na namoczenie. Podajemy do stołu. Smacznego!

moim ulubionym jedzeniem jest przekąska. To przystawka nadaje ton świątecznemu wieczorowi. Jak mówi przysłowie: "nie będziesz miał drugiej szansy na zrobienie pierwszego wrażenia", więc dlaczego nie przygotować czegoś nieskomplikowanego, ale bardzo smacznego dla siebie i swoich gości! Uwielbiam też wrzucać takie pomidory z przekąskami na tosty - oto kolejna wersja tego dania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy