skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Teraz powiem Ci, jak zrobić zimną przekąskę z pomidorów i sera. Ten przepis kulinarny jest niemożliwie prosty i należy do opcji budżetowej. Przygotowujemy produkty, których potrzebujemy. Wybierz pomidory o tym samym rozmiarze i kształcie, świeże, soczyste i elastyczne. Jako zieleń mam koperek, ale możesz wziąć pietruszkę.
Krok 2:
Więc zaczynamy przygotowywać to danie, biorąc twardy lub półtwardy ser i pocierając go drobną tarką. Czasami biorę ser z papryką-charakteryzuje się małymi czerwonymi plamami i idealnie nadaje się do takiego dania.
Krok 3:
Teraz bierzemy czosnek, obieramy go i drobno siekamy lub wciskamy przez czosnek, można go również po prostu zetrzeć na tarce z drobnymi podziałkami.
Krok 4:
Następnie przygotowany czosnek i ser przenosimy do małej głębokiej miski. Następnie dodaj potrzebną ilość majonezu do powstałej masy i ponownie dobrze wymieszaj. Weź tłuszcz majonez - 50 lub 67%.
Krok 5:
Teraz bierzemy pomidory, dobrze je myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy w kółka ostrym nożem o grubości około 5-8 milimetrów. Układamy koła na dużym płaskim naczyniu w jednej warstwie.
Krok 6:
Ostrożnie i równomiernie nałóż naszą masę czosnkowo-serową na koła. Możesz to zrobić widelcem lub łyżką zanurzoną w wodzie.
Krok 7:
Udekoruj przekąskę gałązką koperku lub pietruszki lub możesz wstępnie posiekać warzywa i posypać je pomidorami na wierzchu. Dajemy potrawie trochę czasu na namoczenie. Podajemy do stołu. Smacznego!
moim ulubionym jedzeniem jest przekąska. To przystawka nadaje ton świątecznemu wieczorowi. Jak mówi przysłowie: "nie będziesz miał drugiej szansy na zrobienie pierwszego wrażenia", więc dlaczego nie przygotować czegoś nieskomplikowanego, ale bardzo smacznego dla siebie i swoich gości! Uwielbiam też wrzucać takie pomidory z przekąskami na tosty - oto kolejna wersja tego dania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g