skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznego ciasta bez pieczenia na świątecznym stole.
Krok 2:
Włóż piętnaście gramów żelatyny do miski, a następnie wlej do niej sto mililitrów zimnego mleka.
Krok 3:
Wymieszaj żelatynę z mlekiem i odłóż miskę na bok, aby puchła.
Krok 4:
Włóż dwieście pięćdziesiąt gramów kruchego kruchego ciasta do głębokiej miski i dodaj osiemdziesiąt gramów roztopionego masła.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj ciasteczka z masłem w misce.
Krok 6:
Rozłóż ciasteczka z miski do formy i wyrównaj je równomierną warstwą, a następnie zagęść ciasto piaskowe.
Krok 7:
Wkładamy formę do lodówki na piętnaście do dwudziestu minut.
Krok 8:
Włóż trzysta gramów twarogu do głębokiej miski, a następnie wlej do niej sto gramów cukru i jedną łyżeczkę cukru waniliowego.
Krok 9:
Dodaj sto mililitrów 33% śmietany do miski z twarogiem i cukrem.
Krok 10:
Dokładnie zmiel blenderem wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 11:
Wlej czterysta mililitrów zimnej śmietany do głębokiej miski, a następnie wlej do niej sto gramów cukru pudru.
Krok 12:
Dobrze ubij wszystkie składniki w misce mikserem elektrycznym na puszystą pianę.
Krok 13:
Dodaj jedną łyżkę twarogu do miski ze śmietaną na przemian.
Krok 14:
Wymieszaj wszystkie składniki na niskich obrotach miksera, aż będą gładkie.
Krok 15:
Żelatyna podgrzana w kuchence mikrofalowej jest filtrowana do małej miski.
Krok 16:
Dodaj jedną łyżkę kremowej masy do miski i mieszając rozpuść ją w żelatynie.
Krok 17:
Gotowaną masę żelatynową rozprowadzamy w misce do twarogu.
Krok 18:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce na niskich obrotach miksera.
Krok 19:
W porcjach wlej dwieście pięćdziesiąt gramów wiórków kokosowych do wspólnej miski, pozostawiając dwie łyżki wiórków na posypkę.
Krok 20:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 21:
Ugotowaną masę twarogowo-śmietankową rozprowadzamy w formie na wierzchu kruchego ciasta równomierną warstwą i wkładamy ciasto do lodówki na jedną do dwóch godzin.
Krok 22:
Po upływie czasu wyjmujemy ciasto z lodówki i usuwamy formę.
Krok 23:
Rozłóż kilka cukierków "Raffaello" na torcie i posyp pozostałymi płatkami kokosowymi na wierzchu.
Krok 24:
Ugotowane ciasto twarogowe kroimy na porcje i podajemy na świąteczny stół.
Krok 25:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
ciasto Raffaello z twarogiem i kokosem. Cóż, bardzo szybki, prosty przepis na ciasto bez pieczenia ciasteczek na świąteczny stół na herbatę! Najdelikatniejszym i najsmaczniejszym zwiewnym deserem jest ciasto twarogowe Raffaello bez pieczenia! Jest idealny dla tych, którzy nie wiedzą, jak i nie lubią piec, ponieważ nie potrzebują piekarnika! To niezrównane ciasto kokosowe Raffaello jest szybkie, łatwe do przygotowania, bez czasochłonnego pieczenia, dlatego jego przepis jest wysoko ceniony wśród gospodyń domowych! Tak niesamowicie smaczne, bujne ciasto ze zwykłego twarogu i ciastek można zrobić w ciągu kilku minut, aby rozpieszczać krewnych niesamowitym i niedrogim przysmakiem. Domowe ciasto Raffaello z prostym twarogiem to bajeczna uczta! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal / 100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal / 100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- 40% - 362 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g