gęsta pasta czekoladowa
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
na początek ugotuj syrop, dodaj cukier do wody i gotuj przez 5 minut po ugotowaniu, dodaj proszek kakaowy do gotowego gorącego syropu, wymieszaj, a następnie masło i wszystko dobrze wymieszaj, aż masło się rozpuści.
teraz do gotowego syropu dodajemy przesiane mleko w proszku w małych porcjach i wszystko dokładnie mieszamy mikserem lub ręcznie. Upewnij się, że nie ma grudek. W razie potrzeby możesz dodać dowolne posiekane i lekko prażone orzechy.
to wszystko nasz makaron jest gotowy. Wlać do odpowiedniego pojemnika i pozostawić do ostygnięcia. W miarę stygnięcia pasta staje się grubsza. Taką pastę można po prostu rozprowadzić na chlebie, można ją stosować jako krem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g