Węgierski pasztet jajeczny jako noworoczna przekąska
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
pasztet jest bardzo prosty w przygotowaniu. Na początek jajka są wysyłane do gotowania. Pokrój cebulę w kostkę i smaż na złoty kolor na mieszance oleju roślinnego i masła. Nie żałuj cebuli, dodaje soczystości naszemu pasztetowi. Pokrój czosnek, obierz jajka. Do miski blendera wysyłamy smażoną cebulę, orzechy włoskie i ubijamy do uzyskania gładkości, a następnie dodajemy czosnek, jajka, sól i pieprz. Wszystko ubijamy. Gotowy pasztet rozprowadzamy z blendera i wysyłamy do lodówki na godzinę lub dwie. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g