Węgierski pasztet jajeczny jako noworoczna przekąska

Łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny pasztet z pewnością przypadnie do gustu. Pasztet okazuje się bardzo delikatny. Pysznie proste z chlebem, a także może być używane do napełniania małych tartlets lub snack Custard Brownies.
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 6 g
tłuszcze 59 % 17 g
węglowodany 21 % 6 g
175 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

pasztet jest bardzo prosty w przygotowaniu. Na początek jajka są wysyłane do gotowania. Pokrój cebulę w kostkę i smaż na złoty kolor na mieszance oleju roślinnego i masła. Nie żałuj cebuli, dodaje soczystości naszemu pasztetowi. Pokrój czosnek, obierz jajka. Do miski blendera wysyłamy smażoną cebulę, orzechy włoskie i ubijamy do uzyskania gładkości, a następnie dodajemy czosnek, jajka, sól i pieprz. Wszystko ubijamy. Gotowy pasztet rozprowadzamy z blendera i wysyłamy do lodówki na godzinę lub dwie. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy