jajko wielkanocne ze wzorem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
na początek usuń łuskę z cebuli, napełnij ją wodą. Moje jajko i na mokro Rzeźbimy na nim liście pietruszki. Zawijamy w bandaż, wiążemy go po obu stronach nitką. Jajko powinno być szczelnie owinięte bandażem i zawiązane, jeśli nie - rysunek okaże się niejasny. Jajka wkładamy do pojemnika z łuską i gotujemy przez pół godziny. Ochłodź i usuń bandaż, odcinając jego końce nitką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g