jajko wielkanocne ze wzorem

pisanki-piękne wzory, naturalne barwniki. Piękno jest niezwykłe. Bardzo piękne wzory na pisanki! Szkoda było mieć takie piękno. Chcę się tym podzielić.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 5 g
tłuszcze 20 % 3 g
węglowodany 47 % 7 g
76 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
na początek usuń łuskę z cebuli, napełnij ją wodą. Moje jajko i na mokro Rzeźbimy na nim liście pietruszki. Zawijamy w bandaż, wiążemy go po obu stronach nitką. Jajko powinno być szczelnie owinięte bandażem i zawiązane, jeśli nie - rysunek okaże się niejasny. Jajka wkładamy do pojemnika z łuską i gotujemy przez pół godziny. Ochłodź i usuń bandaż, odcinając jego końce nitką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy