lekka zupa okroshka z dzikim czosnkiem na kefirze

bardzo zdrowe i łatwe danie o przyjemnym wyspiarskim smaku dzikiego czosnku. Szybko, łatwo, pożytecznie! Możesz cieszyć się o każdej porze dnia, nie martwiąc się o figurę! Czosnek niedźwiedzi nadaje potrawie wspaniały smak.
MichelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 71 % 5 g
30 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

obierz rzepę, ugotuj, ostudź.
pokrój schłodzoną rzepę, białka 10 jajek, ogórki, rzodkiewki na małe kostki.
drobno posiekaj warzywa i dziki czosnek.
wszystko wymieszaj.
sól i pieprz do smaku.
następnie wypełnij: wymieszaj sok z 1 cytryny, kefir i wodę gazowaną.
kładziemy potrzebną porcję na talerzu i napełniamy naszym nadzieniem do smaku.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Rzepa - 30   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Czeremcha - 35   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Soda - 48   kcal/100g

Podobne przepisy