okroshka z dzikim czosnkiem na kefirze
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
obierz rzepę, ugotuj, ostudź.
pokrój schłodzoną rzepę, białka 10 jajek, ogórki, rzodkiewki na małe kostki.
drobno posiekaj warzywa i dziki czosnek.
wszystko wymieszaj.
sól i pieprz do smaku.
następnie wypełnij: wymieszaj sok z 1 cytryny, kefir i wodę gazowaną.
kładziemy potrzebną porcję na talerzu i napełniamy naszym nadzieniem do smaku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Rzepa - 30 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Czeremcha - 35 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Soda - 48 kcal/100g