Sałatka z buraków po francusku

Zdrowe jedzenie dla smakoszy! Przepyszny przepis dla wybranych! Smakowity. Dodaj Francuski dressing do sałatki z buraków do smaku.
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 78 % 31 g
węglowodany 20 % 8 g
318 kcal
IG: 13 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

ugotuj buraki. (gdy woda się zagotuje, dodaj łyżkę cukru i trochę octu.)

Sałatka
1. Ugotowane buraki pokroić w kostkę 2 x 2
2. Dopraw solą, pieprzem, drobno posiekaną natką pietruszki i zwilż francuskim dressingiem do smaku.

Francuska Stacja benzynowa
1.Umieść wszystkie składniki w szczelnie zamkniętym naczyniu, dopraw solą i pieprzem do smaku
2. Zamknij i wstrząśnij przed użyciem.

natychmiast dodałem musztardę, miód, czosnek, sól, pieprz do sałatki. Ocet i olej zmieszano osobno i dobrano do sałatki do smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy