Sałatka z buraków po francusku
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
ugotuj buraki. (gdy woda się zagotuje, dodaj łyżkę cukru i trochę octu.)
Sałatka
1. Ugotowane buraki pokroić w kostkę 2 x 2
2. Dopraw solą, pieprzem, drobno posiekaną natką pietruszki i zwilż francuskim dressingiem do smaku.
Francuska Stacja benzynowa
1.Umieść wszystkie składniki w szczelnie zamkniętym naczyniu, dopraw solą i pieprzem do smaku
2. Zamknij i wstrząśnij przed użyciem.
natychmiast dodałem musztardę, miód, czosnek, sól, pieprz do sałatki. Ocet i olej zmieszano osobno i dobrano do sałatki do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g