buraki z masłem
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
ugotuj buraki (lub upiecz w piekarniku). Ostudzić, obrać i zetrzeć. A kto lubi, może po prostu pokroić cienkie talerze.
sól, pieprz, dodaj Rast. olej, trochę octu, posiekane zioła i trochę cukru. Wymieszaj wszystko i odstaw na 15 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g